• Huiswerkbegeleiding

  Huiswerkbegeleiding

  Huiswerkbegeleiding en ondersteuning aan de individuele leerling uit voortgezet onderwijs

  Meer weten

 • Studiebegeleiding

  Studiebegeleiding

  Resultaatgerichte studievaardigheidstrainingen en
  studiebegeleiding voor resultaten op langere termijn!

  Meer weten

Een goed begin, is het halve werk!

Begin goed en op tijd dat voorkomt een hoop gedoe op school. Als je huiswerkproblemen hebt of als een kind vastloopt in bepaalde materie dan is nu het moment om hier op in te grijpen. Dat voorkomt verder een hoop spanningen voor de 2e helft van dit jaar. Want je wil met je kinderen tenslotte vooral de leuke dingen doen ’s avonds en in het weekend. 

Hoe gaan we aan de slag?
Met de hulp van Op Maat Studiebegeleiding sla je twee vliegen in een klap. In kleine groepjes gaan de kinderen bij ons aan de slag met hun huiswerk. Wij helpen met de inhoud, leggen wiskunde uit, Nederlands, Engels of bijvoorbeeld geschiedenis, maar we geven ook praktische tips over hoe de zaken anders aan te pakken, we helpen met en leren de kinderen te plannen en zorgen ervoor dat uw kind op termijn zonder onze hulp weer zelfstandig verder kan. 

Beloning met Bossche Bollen.
We stimuleren leerlingen met hun studie door ze te belonen met Bossche Bollen. Bij Op Maat Studiebegeleiding is de Bossche bol een symbool geworden voor inzet, doorzettingsvermogen, optimisme en prestatie. Een beloning van het harde werken en een erkenning van individuele prestatie van de leerling: Leerlingen die ernaar streven om het beste uit zichzelf te halen of een bijzondere prestatie neerzetten. Een mooie bekroning op hard werken en een stimulans voor de toekomst.
Lees hier meer over onze Bossche Bollen-belonings-systeem.

Het allerbelangrijkste in onze aanpak is toch wel dat wij onze leerlingen echt leren kennen. Zo kunnen we rekening houden met hun voorkeuren, met sport of muziek of de thuissituatie en zo het beste uit uw kind halen. Hoe we dat precies doen, dat leggen we u graag in een gesprek uit. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat uw kind centraal staat,  geen nummer is, maar een naam en een gezicht heeft en dat cijfers voor ons niet zaligmakend zijn. Maar dat uw kind de tools krijgt aangereikt om uiteindelijk zonder onze hulp succesvol zijn of haar schoolcarrière te doorlopen. 

Wilt u voor uw kind ook een flitsende start en herkent u de hierboven geschetste problemen, zoals een kind dat niet goed weet hoe de stof aan te pakken, of de spanningen die dit thuis met zich meebrengt, neem dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0736894388 en kom vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek op 1 van onze 3 locaties in Vught, Centrum Den Bosch, of bij de Flik Flak (op de Maaspoort).

Ervaringen van oud leerlingen
Op Maat Studiebegeleiding heeft in de loop der jaren honderden leerlingen succesvol begeleid in het leer- en disciplineproces. Hier een greep uit enkele reacties van (oud-) leerlingen.

Lees de ervaringen van oud leerlingen.


De blog van Geert 
Geert-Jan Nimmerdor van Op Maat Studiebegeleiding schrijft blog over huiswerkbegeleiding en studieproblemen.

Lees de blog van Geert-Jan

 

 

Dat gaat niet vanzelf! Het is een korte periode keihard werken voor een zo hoog mogelijk resultaat. Om door de bomen het bos te blijven zien, prioriteiten te kunnen stellen, zo effectief mogelijk te leren en bij moeilijke vakken ook nog eens inhoudelijk een steuntje in de rug te krijgen, heeft Op Maat Studiebegeleiding het eindsprint pakket ontwikkeld. Een pakket dat specifiek wordt ingericht op basis van het ultieme doel: overgaan of een hoger gemiddelde. Zo kunnen we kinderen de maximale kans bieden om eruit te halen wat erin zit en worden ouders ontzorgd in deze laatste periode van het schooljaar.

Waaruit bestaat het eindsprint pakket?

 • Direct vanuit school studiebegeleiding voor 4 of 5 middagen per week.
 • Begeleiding door professionals.
 • Ondersteuning in plannen en prioriteiten stellen.
 • Vakinhoudelijke ondersteuning.
 • Dagelijkse updates over de voortgang voor ouders.
 • De mogelijkheid om op maandag-, dinsdag-, woensdag-, of donderdagavond langer te blijven.
 • Dagelijkse aanwezigheid tijdens de toetsweek. Direct vanuit school geopend, vanaf 10 uur.
 • En natuurlijk helpen we ook bij het maken van de keuze 'telefoon of huiswerk?'.
 • Een evaluatiegesprek aan het einde van het schooljaar met tips en aandachtspunten voor de start in het nieuwe schooljaar.
 • Een contract dat eindigt met het einde van het schooljaar.

De kosten van het eindsprint pakket zijn afhankelijk van het instroommoment in het schooljaar:

 1. Nog 3 maanden te gaan:
  4 dagen per week, 495,- per maand
  5 dagen per week, 545,- per maand
 2. Nog 2 maanden te gaan:
  4 dagen per week, 525,- per maand
  5 dagen per week, 575,- per maand
 3. Nog 1 maand te gaan:
  4 dagen per week, 560,- per maand
  5 dagen per week, 625,- per maand

Natuurlijk is het ook mogelijk om in te stromen in de reguliere studiebegeleiding. De minimale contractsduur hiervan is echter 6 schoolmaanden. Dit houdt in dat kinderen na de zomervakantie automatisch weer starten met studiebegeleiding.

Testimonials

Over Op Maat

"Uw kind een zo goed mogelijke uitgangspositie geven in het leven,
passend bij zijn of haar capaciteiten en talenten."

Dat is wat wij, uw kind, uzelf als ouder en het onderwijs dat 
uw kind volgt, willen bereiken. Hiertoe werken wij vanuit drie belangrijke uitgangspunten:

I) Afstemmen op de behoeften van uw kind

I) Afstemmen op de behoeften van uw kind

Door de begeleiding zowel organisatorisch als inhoudelijk af te stemmen op de individuele behoeften van de leerlingen...
II) Werken met behulp van wetenschappelijke inzichten

II) Werken met behulp van wetenschappelijke inzichten

Nederland is een van de weinige landen ter wereld, waarin de studierichtingen (ortho)pedagogiek en onderwijskunde ...

Meer weten

III) Vizier op de toekomst; aandacht voor de

III) Vizier op de toekomst; aandacht voor de "21st century skills"

Onze kinderen groeien op in een ten dele digitale wereld. Technische en wetenschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds...

Ons Team

Floor

Floor

Floor is onderwijskundige, nieuwsgierig, geduldig, houdt van wiskunde, bakken, sporten en bruggen.
Maaike

Maaike

Maaike heeft naast PABO ook de opleiding tot RT-er en jongerencoach gevolgd. Ze is positief, leergierig en creatief. Naast onderwijs houdt ze van lezen en zingen voor haar theaterkoor.
Elian

Elian

Elian is bedrijfskundige, pedagogische kei, consequent, eigenzinnig, kattenliefhebber, houdt van bakken en bloemschikken.
Eveline

Eveline

Eveline is afgestudeerd beleid - en organisatiewetenschapper. Haar passie voor onderwijs deed haar besluiten de versnelde PABO te doen. Eveline is positief, recht door zee en coacht kinderen naar betere prestaties. Eveline spreekt Engels, Spaans, Duits, Frans en Italiaans en wil een scandinavische taal leren.
Joost

Joost

Joost studeert wis- en natuurkunde aan de UU. Hij is onze bolleboos en legt het onbegrijpelijke helder en snel uit. Het profielwerkstuk van Joost was te complex voor school om te beoordelen en werd verzonden naar hoogleraar Natuurkunde Gerard 't Hooft, (Nobelprijswinnaar 1999).
Pleun

Pleun

Pleun, jongste telg uit ons team. Wereldreiziger die haar ervaring inzet bij de begeleiding. Pleun is positief, duidelijk, creatief en heeft oog voor individuele behoefte van kinderen. Pleun houdt van reizen, ontdekken, creëren en begeleidt kinderen van musicalgroepen.
Martine

Martine

Martine is pedagoog met bijzondere interesse voor onderwijs. Ze geniet van gesprekken met kinderen, is geduldig en houdt van bèta-vakken. Verder 'aquazumbaat' Martine en kijkt ze CSI series en films.
Renske

Renske

Renske is kinder- en jeugdpsychologe en master special educational needs. Renske is een geduldige remedial teacher en kijkt met een betrokken en analytische blik naar de zorg- en onderzoeksvragen van ouders en het team.
Herbertine

Herbertine

Herbertine is arabiste en moeder van 4 studenten. Herbertine heeft de docentenopleiding maatschappijleer gevolgd, is rustig, breed geinteresseerd en heeft kennis van pubers. Ook is ze in de balletschool te vinden en speelt ze klarinet.
Suzanne van de Sande

Suzanne van de Sande

Ik ben in januari 2018 afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In mijn master heb ik mij gericht op de specialisatie ‘Leerproblemen’. Deze specialisatie legt de focus op leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, autisme en AD(H)D.
Dominique

Dominique

Dominique is sportpsychologe en bewegingswetenschapper. Dominique is gemotiveerd om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Dominique is geduldig, duidelijk, gestructureerd en gek op sporten, films en chocolade.
Anjuli

Anjuli

Anjuli is orthopedagoog met een passie voor onderwijs. Ze is geduldig, leergierig en geïnteresseerd in de persoonlijkheid van leerlingen. Anjuli houdt van koken, lezen, reizen en films.
Geert-Jan

Geert-Jan

Geert-Jan is historicus en docent geschiedenis, hij is gepassioneerd, weet kinderen te interesseren en kritisch te laten nadenken. Houdt van treinen, lezen, films en is geëngageerd.
Toetie

Toetie

Toetie is de huishond en beslist een held op sokken, maar lief genoeg om de stoerste harten te laten smelten.

Contact

Bezoekadres

Verwersstraat 27
5211 HT Den Bosch

Bellen en mailen

Telefoon +
073 689 43 88
E-mail +
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag - Donderdag +
10:00 - 21:00
Vrijdag +
10:00 - 18:00

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring