• bijles
 • bijles-basischool
 • informatie-huiswerkbegeleiding
 • huiswerkbegeleiding

Voortgezet onderwijs

Met de diensten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, is Op Maat Studiebegeleiding in staat om leerlingen met zowel vakinhoud als verschillende andere problemen op een goede manier te ondersteunen. Het uitgangspunt is altijd om de leerling de handvatten te geven om zelfstandig weer verder te kunnen.

Studiebegeleiding, Bijles, Faalangsttraining, Examentraining, Rekencursus

Enkele van onze belangrijkste uitgangspunten bij de verschillende diensten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs:

 • Uw kind vormt het startpunt. 
 • Intensief.
 • Professioneel, met ruime ervaring.
 • Aandacht voor kennis èn vaardigheden.
 • Aansluiting op de stof op school.
 • Kennis van de werkwijze op de middelbare scholen in Den Bosch.
 • Er wordt meegedacht en gezocht naar oplossingen.
 • Uitgangspunt: de kinderen weer naar zelfstandigheid terugbrengen.

Een professionele aanpak

Het team van Op Maat bestaat uit professionals die allemaal gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied(en) met minimaal een HBO opleiding. Door de combinatie van onderwijskundigen, docenten, psychologen, (ortho)pedagogen, docenten en, wat wij gekscherend 'vakidioten' noemen, zijn wij in staat om aan te sluiten bij de verschillende behoeften van de leerlingen. U kunt er van op aan dat er gewerkt wordt vanuit een gedegen achtergrond, met kennis van zaken.

Met de kenmerkende sfeer van Op Maat

Op Maat Studiebegeleiding is een van de weinige studiebegeleidingsinstituten in Nederland die echt werk maakt van de inrichting. Door inzichten uit de interieurinrichting, interieurbouw, onderwijskunde, psychologie en de beroepspraktijk te combineren, komt er in iedere ruimte een prettige werksfeer tot stand. De ruimtes hebben een heel eigen karakter, stralen rust uit en bieden zo leerlingen een eigentijdse plek waar ze prettig kunnen werken. Op hun eigen tempo en eigen niveau, met de juiste begeleiding.

Wilt u meer weten over specifieke diensten van Op Maat, dan kunt u hieronder een keuze maken voor meer informatie. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen of een informatieaanvraagformulier invullen!

 

Bijles

Heb jij moeite met 1 vak. Kom je er steeds maar niet uit? Ligt het je simpelweg niet of heb je een achterstand opgelopen? Dan is bijles iets voor jou! Met onze digitale hulpmiddelen helpen we jou ook online weer snel op weg!

Bijspijkerdagen

Hoe start uw kind in het nieuwe schooljaar? Is het gelukt om alles bij te houden of zijn er nog wat dingen blijven liggen? Even wat opfrissen of een paar moeilijke onderwerpen herhalen, dat kan met de Op Maat Bijspijkerdagen.

Bootcamp

Gaat er één vak niet zo lekker? Heb je eigenlijk teveel stof gemist in het jaar om het goed te begrijpen? Schrijf je dan in voor onze Bootcamp. Tijdens de bootcamp ga je dat ene vak waar je steeds maar voor blijft achterlopen of dat je niet zo goed begrijpt, bijspijkeren. Spijker jij je wiskunde, scheikunde, of economie in twee dagen bij?

Meer weten? Lees verder!

Eindexamenpakket Op Maat

De ene leerling is de andere leerling niet. Dat realiseert Op Maat Studiebegeleiding zich als geen ander. In het eindexamenjaar is het nog belangrijker om aan te sluiten op wat jij nodig hebt. Vandaar dat we met het Eindexamenpakket Op Maat hebben. Hiermee bouwen we de begeleiding op die precies op jou aansluit zodat je met vertrouwen het eindexamenjaar door komt. Meer weten? Lees verder!

Examentraining

Examentraining zoals die zou moeten zijn: intensief, kleinschalig, volledig en met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Een goede voorbereiding voor dat ene examenvak, in een prettige sfeer en omgeving vind je bij Op Maat Studiebegeleiding.

Faalangsttraining

In 6 tot 10 afspraken grip krijgen op jouw faalangst, omdat die bij iedereen verschillend is! De afspraken zijn individueel en de aanpak en focus kunnen daardoor helemaal op jou worden afgestemd. Zo kun je in alle rust en een veilige omgeving die faalangst de baas worden.

Finishlijnpakket

Moet jij nog even heel hard werken om over te gaan? Wil je er graag alles uithalen wat er in zit? Dan is het Finishlijnpakket voor jou precies wat je nodig hebt om die eindsprint te trekken.

Huiswerkbegeleiding

Heeft uw kind meer behoefte aan overzicht? Hebben de discussies over het huiswerk de overhand gekregen thuis? Lukt het niet om aan de slag te gaan? Creëer meer rust en overzicht voor uw kind, waardoor er meer rust en een leuke sfeer in huis ontstaat.Of het nu een uurtje per week is of dagelijkse ondersteuning bij het maken van huiswerk, Op Maat Studiebegeleiding heeft huiswerkbegeleiding die bij uw kind past!

Op Maat Diagnostiek & behandeling

Kinderen en jongeren kunnen op allerlei gebieden problemen ondervinden. Als gevolg daarvan kunnen zij bijvoorbeeld stagneren in hun ontwikkeling, sociale problemen krijgen, probleemgedrag vertonen, een achterstand oplopen op school of helemaal vastlopen. Een samenspel van factoren kan ervoor zorgen dat kinderen de leervoorwaarden onvoldoende ontwikkelen.

Remedial Teaching

Remedial Teaching is individuele begeleiding voor leerlingen van groep 4 t/m groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs met met leerproblemen. Persoonlijk afgestemde begeleiding op de om achterstanden in te lopen, vaardigheden op te doen en plezier in leren op te bouwen!

Kinderen kunnen bij ons terecht voor lezen, spelling, rekenen, concentratie, zelfvertrouwen, vreemde talen en Nederlands.

Rugzakleerlingen

Op Maat Studiebegeleiding is zowel expert, als ervaringsdeskundige in de begeleiding van leerlingen met problematieken zoals autisme of AD(H)D. Met professionals in de onderwijskunde en psychologie wordt de begeleiding afgestemd op de behoeften van de leerling.

Toetsweekpakket

Heb jij stress over de toetsweken? Lukt het jou niet om alles goed gepland te krijgen, of, minstens zo belangrijk, je redelijk aan de planning te houden? Zou jij in deze periode wel wat meer ondersteuning en controle kunnen gebruiken? Kijk dan eens of het Toetsweekpakket iets voor jou is!

Deze website gebruikt cookies voor optimaal gebruiksgemak. Lees de Privacy Verklaring